2010. november 30., kedd

Nyúlcomb pestós kalapban, avokádós mogyoróhagymával - De jó főzni!


Nyúlcomb pestós morzsakalapban
-avkokádós-tejszínes mogyoróhagymával
-hasselback burgonyával
Hozzávalók 2 személyre
2 db nyúlcomb
2 burgonya
olaj

bors

Morzsakalap
kb 2 dkg vaj
3-4 evőkanál kenyérmorzsa
1 teáskanál zöld pesto


Köret
20 dkg mogyoróhagyma
1/2 avokádó
1 dl tejszín
pár csepp citromlé

1,5 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 mokkáskanál szárított bazsalikom


A morzsakalaphoz először vajat és olajat hevítünk egy serpenyőben. Beletesszük a morzsát és kicsit átpirítjuk. Ezután belekeverjük a pestót és ízlés szerint sózzuk. A lényeg, hogy formázható masszát kapjunk, ha nem akar összeállni, adjunk hozzá még vajat, ha túl lágy, adjunk hozzá morzsát.
A combokat előkészítjük, megsózzuk és egy pataki tálban helyezzük. A burgonyát megpucoljuk, ketté vágjuk és 3-5 milliméterenként bevágjuk a tetejét, kb a krumpli 3/4-ig (lsd kép), a nyúlcomb mellé tesszük. Az egészet olajjal meglocsoljuk és megsütjük. A megsült combokra óvatosan rányomkodjuk a morzsát és további 5 percig sütjük.
A körethez először vajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük a négybe vágott mogyoróhagymát és megsózzuk. Amikor már a hagyma megpuhult, beletesszük a kockára vágott avokádót és felöntjük a tejszínnel. Ízlés szerint teszünk bele kevés citromlevet és a bazsalikomot. Amikor a tejszín besűrűsödött, levesszük a tűzről.

Jó étvágyat kíván hozzá:
De jó főzni!
http://dejofozni.blogspot.com/2010/11/nyulas-recept-iv-nyulcomb-pestos.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése