2010. november 30., kedd

Zöldfűszeres citrusmarinádban pácolt nyúl - Selectfood


Hozzávalók:
1db házinyúl
(vagy más fehér hús)
3db nagy narancs
2db lime
1/2 citrom
1ek olívaolaj
2-2 evőkanálnyi aprított citromfű, oregánó és rozmaring
1gerezd fokhagyma
3ek csemege pirospaprika
1ek fekete bors
1tk őrölt kömény

Elkészítés:
1. Facsarjuk ki 2 narancs, a fél citrom és a lime-ok levét. Keverjük hozzá az olívaolajat és az aprított zöldfűszereket, nyomjuk a lébe a fokhagymagerezdeket és egy kicsi sót is tegyünk hozzá.
2. Daraboljuk fel a húst, majd tegyük a citrusleves marinádba úgy, hogy az teljesen ellepje.
Tegyük a hűtőbe min. 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára.
3. Keverjük össze a pirospaprikát a köménnyel és a borssal. Miután a hús átvette az ízeket, egy papírtörlővel óvatosan itassuk le a levet a húsokról és dörzsöljük be őket a paprikás keverékkel.
4. Fektessük a húsokat egy jénai tálba, tetejükre tegyünk 1-1 vékony narancskarikát, majd toljuk 200°-os, grill beállítású sütőbe és mindkét oldalát grillezzük 18 percig (az alsó rácson). Ezután vegyük vissza a hőfokot 180°-ra és további fél órán keresztül grillezzük, időnként tetejét meglocsolgatva saját lévével.

Tipp: Rendes grillen vagy kontakt grillezőn is süthetjük, az eszköztől és a hústól függően hosszabb-rövidebb időre lesz szüksége.
Ha szaftosabban szeretjük - és sütőben sütjük -, akkor a marinádot öntsük a hús alá, és locsolgassuk azzal.

Tálalási javaslatom a zöldséges rizs vagy kuszkusz.

Jó étvágyat kíván hozzá:
Selectfood
http://selectfood.blogspot.com/2010/08/zoldfuszeres-citrusmarinadban-pacolt.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése